Představujeme stavaře – Petr Čanda a práce celého realizačního teamu

Zahájení stavby budoucí dílny se nezadržitelně blíží. Každý týden vám představíme lidi, kteří do Kashitu v létě pojedou.

Dnes vám přestavujeme hlavního člověka Realizačního týmu ICWD, stavebního projektanta Petra Čandu. Byl to on, kdo oslovil tehdejší předsedkyni Monikou Höferovou a řekl jí, že projekt pro SŠ vypracuje pod jednou podmínkou: že chce, aby se zrealizoval. :-)

Okolo Petra se později ustanovila skupinu lidí, kteří přišli nejen z fakulty stavební a architektury a začali fungovat jako Realizační team projektu střední školy v Kashitu. V současnosti je v teamu 15 dlouhodobých členů a s blížící se stavbou jejich počet ještě roste.

Pro projekt toho již udělali mnoho a to bez nároku na honorář. Stejně tak pojedou v létě stavět zadarmo, někteří z nich i na 2 – 3 měsíce. Scházejí se dvakrát za měsíc a v mezičase pracují na zadaných úkolech.

Petr vypracoval jako diplomku stavební návrh SŠ v Kashitu, připravili stavební výkresy, společně s Lukášem Bejčkem zadali parametry k cihlovačce a poté ji testovali (díky tomu jsou naše cihlovačky vylepšené, vyprodukují více cihel za hodinu a práce je tak více efektivní), připravili a spravují web https://www.kashituschool.org/ a facebook https://www.facebook.com/stavimeskoluvzambii/, před rokem připravovali sbírku na Donio, v létě minulého roku podali žádost na UNDP, která byla přijata a oceněna nejvyšší podporou 40.000 USD, zajišťovali nákup a balení nářadí i cihlovaček… Oslovili a získali pro projekt několik partnerů.

Samé “tanečky” kolem projektu SŠ v Kashitu.

Jejich úsilí může podpořit i vy. Aby nemuseli tahat stavební materiál 36 km na valníků tažených skotem z nejbližších stavebnin, prosíme, podpořte získání takového spolehlivého prostředku zde https://www.darujme.cz/auto-na-stavbu.

DĚKUJEME!

Více o Petrovi a celé realizačním týmu zde: https://www.kashituschool.org/o-nas/

Comments are closed.

 

PODPOŘIT
STŘEDNÍ
ŠKOLU