Dnes je Giving Tuesday, světový den štědrosti s dobrých skutků!


Každý může být štědrý. Každý má něco, co může nabídnout: čas, odborné znalosti, peníze, věcné dary, jídlo, oblečení nebo jen udělat někomu radost.

My jsme se s projektem střední školy v Kashitu do Giving Tuesday zapojili.  Vy MŮŽETE TŘEMI ZPŮSOBY POMOCI, aby se sen dětí o dostupném vzdělávání změnil ve skutečnost:

POJĎTE DO TOHO S NÁMI! 

Děkujeme a krásný den štědrosti a dobrých skutků!

Více o Giving Tuesday:

  • Giving Tuesday je globální dárcovské hnutí. Kampaně se na „Štědré úterý“ odehrávají téměř ve všech zemích světa. Slaví se vždy první úterý po Dni díkuvzdání jako protipól nákupnímu šílenství na Black Friday.
  • Giving Tuesday vzniklo v roce 2012 s jednoduchou myšlenkou: vytvořit den, který inspiruje lidi k tomu, aby konali dobro. Za poslední roky se tato myšlenka rozrostla v globální hnutí, které inspiruje stovky milionů lidí po celém světě k dárcovství, štědrosti a spolupráci.
  • Giving Tuesday přivedla do ČR v roce 2016 Asociace společenské odpovědnosti, která se stala národním ambasadorem Giving Tuesday v ČR. Za těchto 7 let Češi darovali v rámci Giving Tuesday více než 340 milionů korun a vykonali nespočet dobrých skutků.
  • Češi jsou štědrým národem, který tradičně daruje na dobročinné věci či charitativní události. Giving Tuesday chce šířit povědomí o tom, že se o dárcovství musí mluvit. Z výzkumů vychází, že dolar, který je darován, ale o kterém se neví, má pouze hodnotu dolaru. Pokud dárce o svém finančním příspěvku na charitu mluví se svým okolím, jeho aktivita má výrazně větší pozitivní dopad a hodnotu, než když dárce daruje potají. Aneb když povíte někomu, že jste podpořili projekt SŠ v Kashitu, dozví se o něm a spíše také přispěje. korunka ke korunce…
  • Každý se může zapojit způsobem, který je pro něj smysluplný. Univerzální návod na konání dobra neexistuje. Každý projev štědrosti a každý dobrý skutek se počítá.

Comments are closed.

 

PODPOŘIT
STŘEDNÍ
ŠKOLU