Setkání se zástupci německé organizace Fountains of LIfe

Život je plný paradoxů a tak se naše první živé setkání s touto organizací, která podporuje NRCS v Kashitu v mnoha projektech, událo nikoli v Evropě, ale v Zambii. K setkání ale nedošlo přímo v Kashitu, protože zástupci německé organizace sem přijeli už o týden dřív, než Marta s Anežkou. Proto se setkali na jejich zpáteční cestě, která vedla přes Livingstone. Zde byl čas posdílet si novinky z Kashitu a dozvědět se více o činnosti této organizace.

S Christopherem Hollemannem, ředitelem FoL, jsme si vzájemně představili své projekty i cíle v Kashitu a hovořili jsme o možnostech rozvoje této oblasti i o případné budoucí spolupráci.

Německá organizace Fountains of Life podporuje NRCS v mnoha projektech. Nejdůležitější je zajištění pitné vody z hlubinných vrtů. Dále podporuje projekt včelaření, truhlářský projekt mladých, zemědělské projekty, opravu mateřských a základních škol a částečně jejich provoz, vybavení místních klinik…

Při své poslední návštěvě viděli naše stavaře i dobrovolníky, jak staví střední školu. Místní organizaci NRCS kromě jiného darovali auto na místní projekty. Netušili jsme, že se auto hned stane pomocníkem i pro naši stavbu – jedno pomáhá na staveništi, s druhým jezdil Bornface nakupovat stavebniny (kdy smlouval ceny na minimum). Děkujeme FoL za tuto naši první spolupráci! Věříme, že obě auta budou sloužit rozvoji místní komunity a přinesou posun do mnoha aktivit, které dosud koordinátoři z řad místních lidí objížděli na kolech.

Comments are closed.

 

PODPOŘIT
STŘEDNÍ
ŠKOLU