Koupili jsme auto půjčkou z vlastních peněz. Aby mohlo být naše a samo generovat peníze na další fázi stavby, sbírka běží dál

Vážení dárci a příznivci,

koupili jsme auto zatím půjčkou z vlastních peněz, využitím tzv. chash flow, ale sbírka poběží dál. Ve sbírce na auto totiž dosud nemáme cílovou částku (200.000Kč od menších dárců zde https://www.darujme.cz/auto-na-stavbu + 200.000 od větších dárců), ale ale už potřebujeme, aby stavaři mohli začít pracovat, převézt cihlovačky z Lusaky do Kashitu a nakupovat stavební materiál.

Tj. koupili jsme auto za peníze, které zatím na účtu máme. Nicméně to, co tam máme, je jen na stavební materiál (plus část darů na auto). Pokud se nepodaří sehnat finance na auto v moment, kdy se bude kupovat poslední stavební materiál a nebude tedy již z čeho ho platit, auto prodáme a poslední materiál koupíme. Bude to ale škoda. Za prodej auta dost pr avděpodobně nedostaneme tolik, jako když jsme ho koupili (odhadujeme ztrátu cca 50.000 Kč za opotřebení auta) a nebude moct „samo“ vydělávat na další etapu stavby.

Pokud se podaří finance na auto sehnat, pak auto bude naše a bude propůjčené místní organizaci New Renato. Ta ho bude moct používat za podmínky, že zisk z jeho používání půjde přednostně do fondu na další etapu stavby. 

Prosíme vás tedy o přispění na auto. Může být prima investiční položkou, která bude sama generovat finance na další stavbu. A co je lepšího než něco, co vydělává „samo“? Podpořit můžete zde: https://www.darujme.cz/auto-na-stavbu.

Děkujeme!

Comments are closed.

 

PODPOŘIT
STŘEDNÍ
ŠKOLU