Představujeme další členku výpravy – Marta Höferová

Dnes vám představujeme další členku výpravy, která se do Kashitu dostane až ke konci stavby, tj. v září, ale již ve středu za týden 21.6. se o ní a o našem projektu SŠ v Kashitu můžete dozvědět V TELEVIZI na ČT 2 v 15:30 v pořadu Televizní klub neslyšících.

Jak je to možné? Marta Hoferová má sluchový i zrakový hendikep. To jí ale nebrání tomu, aby se realizovala a pomáhala dál.

Marta je předsedkyni našeho spolku Přátelé New Renato. Má v něm na starosti koordinaci, fundraising a administrativu. Pro spolek pracuje dobrovolně, placenou práci vykonává v Centrum pro neslyšící a nedoslýchavé pro Prahu a Středočeský kraj, kde pracuje jako sociální pracovnice.

Jaké jsou její zájmy? Říká: “Dříve to byl klavír a malování , dnes stavba SŠ v Kashitu (https://www.kashituschool.org/), kola (snad ještě – to by bylo dobré s přáteli otestovat), Itálie s mořem a památkami! A diskuze o hodnotách – to je moje!”

Jak se do spolku dostala? “V roce 1998 jsem se spolu s Monika Höferová potkala ve Florencii s Joseph Kafwembe, lídrem organizace NRCS v Zambii. Tehdy jsem netušila, že se naše komunikace přerodí v dlouhodobou spolupráci a dokonce i ve stavbu střední školy v Kashitu.”

S Martou se též MŮŽETE SETKAT NA BESEDÁCH “Jak se staví střední škola v Zambii společně s domorodci?”, které chystáme od příštího týdne v Třebíči, Jaroměřicích nad Rokytnou a v Praze , viz: https://www.facebook.com/pratelenewrenato/events.

Comments are closed.

 

PODPOŘIT
STŘEDNÍ
ŠKOLU