Kdo jsou děti, které chtějí SŠ v Kashitu?

Všechno úsilí našeho spolku směřuje k postavení střední školy v Kashitu. Kdo do ní bude chodit? 

Představíme vám příspěvky dětí z oblasti Kashitu, které si střední školu v blízkosti svého domova přejí. Začínáme pohledem od Grace, 15-ti leté dívky, která chce být právničkou a hájit práva chudých dětí v místě, kde žije. 

  Grace 

   Jmenuji se Grace Lukanga z Kashitu v Zambii. Chodím do Základní školy Kashitu, jedné ze škol v Kashitu, je mi 15 let.

   Až dokončím školu, chci být právničkou v Zambii a pomáhat chudým lidem v mé oblasti a bránit práva  dětí v naší obci.

   Ale jedinou výzvou, kterou v naší oblasti máme, je to, že zde nemáme střední školu. Díky tomu většina dětí ukončí             školní docházku v deváté nebo sedmé třídě, ačkoli mají dobrý prospěch.

V našem okolí není žádná střední škola. Nejbližší město, kde můžete najít střední školu, je Kapiri Mposhi vzdálené asi 30 kilometrů od Kashitu. Kdo na ni jde, potřebuje peníze na jídlo, nájem, dopravu a školné. To se stalo tak nákladným, že si to většina dětí nemůže dovolit. Proto většina z nás končí školu v základní škole, protože naši rodiče si nemohou pro nás všechny tyto výdaje dovolit.

Pokud Přátelé New Renato přišli se STŘEDNÍ ŠKOLOU, kterou jsme vyhlíželi, bude to velká pomoc a zlepší to standard vzdělávání v naší oblasti. A také to podpoří docházku dívek (resp.), aby dokončily školy, protože často končí brzkým sňatkem. (Až zde budeme mít střední školu,) bude to pro ně docházková vzdálenost a budou moci bydlet u rodičů (a neplatiti tak vysoké školné a další výdaje).

Tuto školu zde velmi potřebujeme také proto, abychom mohli dosáhnout své kariéry a stát se tím, čím chceme být v budoucnu. Pomozte, prosím, s touto střední školou, abychom mohli dokončit své vzdělání. Vzdělání je právem každého dítěte, ale jak se toto právo může stát skutečností, když v naší oblasti není střední škola?

Budu velmi vděčná, když bude tato škola v Kashitu postavena, protože vím, že mnoho mých přátel školu dokončí, naše životy se zlepší a pomůže též našim přátelům, protože vzdělání je naše jediná naděje. Prosím pomozte nám, pomozte.

Moc vám děkujeme a těšíme se na vaši pomoc našim přátelům se stavbou střední školy.

Napsala GRACE ZE ZAMBIE V OBLASTI KASHITU

Pomůžete splnit její sen? Zakupte produkty v našem online adventním stánku proklik sem: http://pratele.newrenato.org/?page_id=3796, anebo příspěvkem na účet veřejné sbírky proklik sem: http://pratele.newrenato.org/?page_id=684. Díky! 

Comments are closed.

 

PODPOŘIT
STŘEDNÍ
ŠKOLU