Chabilo: Můj sen je dokončit střední školu a stát se zdravotni sestrou, která bude pomáhat mnoha lidem

  Jmenuji se Chabilo a žiji v obci Kashitu v kraji Kapiri Mposhi v Zambii. Je mi 14. let a chodím do 7. třídy Základní školy    Renato. Žiji ve vesnici Chanda. Jsem prvorozená ze šesti sourozenců. Až dokončím školu, chci být zdravotní sestrou. Ale    jak se můj sen může stát realitou, když v okolí není žádná střední škola? Každý den chodím 6 km z domova do základní      školy.

  Postavení střední školy v Kashitu přinese mnoho změn a pomůže mi se vzděláním v místě bydliště, které je aktuálně       postiženo velkou chudobou, protože mnoho lidí nemá vzdělání.

Je zde také hodně dětí, které nemají dokončenou střední školu, protože si jejich rodiče nemohou dovolit platit ubytování, stravu, dopravu a stipendia a jiné výdaje, které vyžaduje studium ve městě. Rodiče jsou často chudí farmáři, takže jejich děti často končí pouze v 9. třídě základní školy.

Počet dětí, které mají nedokončené vzdělání stále roste. Dívky se vdávají ve mladém věku a muži propadají alkoholu nebo jiným drogám, které jim ničí jejich mládí.

Máme zde mnoho škol, které poskytují pouze nízkou úroveň vzdělání, tj. základní vzdělání – 9 roků docházky. Studenti, kteří chtějí jít na univerzitu musí dokončit 12. třídu, tj. další tři roky na střední škole. To je ta škola, kterou v naší oblasti potřebujeme.

Chci vám říci, že vzdělání je pro mne priorita a to mohu absolvovat pouze pokud zde budeme mít střední školu.

Chci vám říct, že:

  • Vzdělání je klíč k úspěchu.

  • Vzdělání mi pomůže změnit můj život a moje přátele.

  • Vzdělání mi dá šanci do budoucnosti a pomůže mojí rodině.

Můj sen je dokončit střední školu a stát se zdravotni sestrou, která bude pomáhat mnoho lidem, ale tento sen se nemůže stát skutečnosti bez střední školy v Kashitu. Prosím pomozte, abychom mohli zde postavit střední školu a můj sen se stal skutečností.

Pokud budeme mít střední školu v Kashitu, tak děvčata a kluci, kteří si vedli dobře, se mohou vrátit zpět do školních lavic a dokončit vzdělání. To bude v oblasti Kashitu velká změna.. Zatím je to oblast, která je pouze zemědělsky obhospodařována, kde nemá moc lidí vzdělání.

Střední škola změní tvář Kashitu a životy mnoha lidí. Jsem jedna z nich, kdo chce změnu ve vzdělávání v Kashitu. Střední škola přinese mnoho změn pro mnoho lidí a zvláště pro děti jako jsem já, jejichž rodiče si nemohou dovolit platit stipendia a další poplatky, o kterých jsem už mluvila.

Doufám a věřím, že podporovatelé nám přijdou a přispějí na naší střední školu a dají nám vzdělání. Podpořili jste nás už dříve a věřím, že že nás podpoříte znovu.

Těším se na vaši podporu a budu čekat na tuto střední školu.

Děkuji,

Chabilo z Kashitu

Comments are closed.

 

PODPOŘIT
STŘEDNÍ
ŠKOLU